Leerkracht groep 3 of 4

Solliciteer nu

Leerkracht groep 3 of 4

Wij zijn op zoek naar een leerkracht groep 3 of 4 voor onze erkende cultuurprofielschool Oscar Carré.

16 - 24 · Oscar Carré

"Samenwerken is de kunst"


De Oscar Carré ligt in de Amsterdamse wijk ‘De Pijp’ in Amsterdam-Zuid. Op onze school krijgen ruim 380 leerlingen les, verdeeld over 15 groepen. De Oscar Carré is een cultuurprofielschool. Dat betekent dat er naast het reguliere basisonderwijs extra vakken worden gegeven in kunstzinnige culturele vorming. De kunstvakken bieden de leerlingen een andere blik op de wereld. Hierdoor kunnen de leerlingen hun talenten ontwikkelen in een attractieve, uitdagende en rijke leeromgeving binnen en buiten de klas. Binnen de school hebben wij verschillende vakleerkrachten zoals een leerkracht beeldende vorming, een leerkracht dans, leerkracht drama en een leerkracht gymnastiek  Onze populatie op school is een goede afspiegeling van de wijk. We hebben een open en enthousiast team, met een mooie mix van mannen en vrouwen.

Wij zijn trots op ons educatief partnerschap met het Stedelijk Museum en het Wereldmuseum Amsterdam dat we de afgelopen jaren zijn opgestart en verder hebben uitgebouwd. Ook met andere culturele instellingen hebben we een intensieve samenwerking. We werken ook graag buiten de muren van de school en er zijn veel uitstapjes naar musea, theater, dierentuin en andere leerzame en inspirerende culturele en kunstinstellingen.

Kom werken bij de Oscar Carré, de  cultuur- en profielschool, waar ontmoetingen en ontdekkingen centraal staan!

Werken als leerkracht bij de Oscar Carré school

Als leerkracht speel je een cruciale rol in het begeleiden van het leerproces van onze leerlingen. We hechten veel waarde aan basisvaardigheden en kunstvakken. Regelmatig neem je de groep mee naar culturele instellingen of bereid je een tentoonstelling of presentatie voor, in samenwerking met onze culturele partner als onderdeel van een schoolbreed project. Je volgt een onderwijsplan voor Rekenen, Taal, Begrijpend Lezen en Spelling, waarbij je gebruikmaakt van diverse methodes. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen met behulp van de methodes Leefstijl en Groepsgeluk. Na schooltijd heb je de ruimte om lessen voor te bereiden, overleg te voeren met collega’s en gesprekken met ouders te hebben. In de middenbouw werk je intensief samen met ongeveer negen collega’s, die samen met het MT ervoor zorgen dat je goed wordt ingewerkt.

Wat wij bieden

Werken bij de Oscar Carré school betekent werken in een plezierige en inspirerende omgeving met betrokken collega’s. Als leerkracht krijg je bij ons de ruimte om te leren en jezelf op jouw manier te blijven ontwikkelen.

 • Een leuke basisschool in hartje de Pijp, Amsterdam;

 • Een hecht team van 11 mannelijke collega's en 26 vrouwelijke collega's;

 • Een goed inwerkbeleid en ruimte voor ontwikkeling;

 • Ontspanning en gezelligheid;

 • Lesvrije week gekoppeld aan vakantie;

 • Betrokken ouders, leergierige leerlingen en gemotiveerde collega’s; 

 • Ondersteuning van collega's, bouwcoördinator, intern begeleider en directie;

 • Een toelage voor werken in het Amsterdamse onderwijs en fiscaal voordeel op de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, sportabonnement of laptop;

 • Goede arbeidsvoorwaarden die gebaseerd zijn op de cao Primair Onderwijs, inclusief aanvullende reiskosten vergoeding.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt een afgeronde PABO;

 • Je hebt affiniteit met de  kleuters en kunst en cultuur;

 • Je bent enthousiast en met het team verder wil werken aan de ontwikkeling van onze school;

 • Je staat open voor samenwerking met leerkrachten en ouders

 • Je bent pedagogisch en didactisch goed onderlegd;

 • Je bent een teamspeler en wilt graag bijdragen aan een positieve en inspirerende leeromgeving.

Solliciteer

Kom ons team versterken en reageer via de onderstaande sollicitatieknop.

Kijk voor meer informatie over de school op onze website. Heb je vragen over de functie neem dan contact op met Hanneke Meijer (directeur) E: directie@oscarcarre.nl.