Leerkracht groep 3

Solliciteer nu

Leerkracht onderbouw

<woensdag en in overleg de donderdag> 0,4 fte Amsterdam

“Spelend en vol vertrouwen onderzoeken wij de wereld”

IKC De Kleine Reus is een Integraal Kind Centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO), opvang en activiteiten in het hart van Amsterdam. Zodra je door onze poort stapt, waan je je in een dorp met een prachtig schoolplein.

Onze school is ook een eco-school waar de moestuin een mooi voorbeeld van is. We voelen ons verantwoordelijk voor de kinderen van de toekomst. Met de Toekomststoel hebben de kinderen hier symbolisch vorm aan gegeven.

Samen met 38 collega’s dragen wij bij aan de ontwikkeling van onze 390 leerlingen. Dit doen we door te werken met thema’s waar spel en onderzoek centraal staan. We zorgen dat bij leerlingen een vonk overslaat en dat nieuwsgierigheid aangewakkerd wordt.

Kun jij je ook verliezen in het betekenisvolle spel? Lees dan vooral verder wat wij jou op De Kleine Reus kunnen bieden als leerkracht onderbouw.

Werken als Leerkracht in twee groepen 3 bij De Kleine Reus

Om de acht weken werken we met een betekenisvol nieuw thema, gekoppeld aan een sociaal-culturele praktijk zoals: 112, prinsen en prinsessen, kunst en een eigen restaurant. We gaan dan langs het politiebureau, het paleis op de Dam, het museum én een echt restaurant. Het voorbereiden van deze thema’s doen we met parallel collega’s en we laten ons inspireren door wat er leeft bij de kinderen. Omdat jij in beide groepen een dag voor de groep staat, kun jij een fijne, verbindende rol spelen. Je werkt nauw samen met je andere collega’s en je wordt het eerste jaar gekoppeld aan een maatje. Daarnaast word je uitgenodigd voor informatie bijeenkomsten op het bestuursbureau.
  

Dit bieden we jou

 • Een diverse populatie, met een internationale samenstelling;
 • Een leerkrachtbegeleider en coach ter ondersteuning;
 • Borrels en teamlunches, het liefst op ons geweldige schoolplein;
 • Ruime lokalen en een afgesloten ontdekspeeltuin;
 • Twee of drie lesvrije weken en vijf themadagen per jaar;
 • Een centraal gelegen en goed te bereiken locatie met het openbaar vervoer langs de Noord-Zuidlijn;
 • We bieden een toelage voor werken in het Amsterdamse onderwijs en fiscaal voordeel op de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, sportabonnement of laptop;
 • Geniet van goede arbeidsvoorwaarden die gebaseerd zijn op de cao Primair Onderwijs, inclusief een aanvullende reiskostenvergoeding.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt een afgeronde PABO of zit in je laatste fase van je LIO;

 • Je hebt affiniteit met OGO (Ontwikkelingsgericht Onderwijs);
 • Je wordt enthousiast van activiteiten binnen én buiten de school.

Solliciteer

Past onze school helemaal bij jou? Kom ons team versterken en reageer via de onderstaande sollicitatieknop.

Kijk voor meer informatie over de school op onze website of op Instagram.

Heb je vragen over de functie neem dan contact op met Ilse Boellaard (directeur) E: directie@dekleinereus.org, 020-3207735.