Leerkracht bovenbouw

Solliciteer nu

Leerkracht bovenbouw

0.4-1.0 fte


De Dongeschool is een openbare basisschool, gevestigd in een prachtig, volledig gerenoveerd monumentaal pand. Gelegen in de gezellige en kindvriendelijke Amsterdamse Rivierenbuurt op loopafstand van de RAI.

Op de Dongeschool zetten wij ons in voor kwalitatief goed onderwijs én voor een fijne sfeer. We zijn een Vreedzame school. Er heerst een rustige sfeer in en om onze school, waarin kinderen zich gezien en gehoord voelen. Het onderwijs is georganiseerd middels het jaarstofklassensysteem.

Binnen onze school, met ruime lokalen, leerpleinen, een kookstudio, gymzaal en een groot schoolplein, is er meer dan genoeg ruimte om de leerlingen te laten leren en spelen. Een plek waar iedereen erbij hoort en waar leerlingen betekenisvol leren.

Werken als leerkracht bij de Dongeschool

Als leerkracht speel jij een centrale rol in het begeleiden van het leren van leerlingen. Op onze school werken we aan de basisvaardigheden, leren we onderzoekend met de methode Blink geïntegreerd en besteden we aandacht aan culturele vorming. 

Naast groepsleerkrachten zijn er leerkrachtondersteuners en vakleerkrachten voor beeldende vorming en bewegingsonderwijs. Samen met je (parallel) collega’s van de groepen 6, 7 en 8 vorm je de bovenbouw.

Net als de kinderen krijg je als collega alle kans om je te ontwikkelen. Al deze ontwikkelingen dragen bij aan ons onderwijs.  De komende periode gaan we als school aan de slag met het herijken van onze missie en visie. Ook jouw stem vinden we hierin belangrijk. Zo werken we met elkaar aan nog beter onderwijs. Iedere dag!  

Dit bieden we jou

Een leuke, afwisselende baan in een fijne werkomgeving met een groot team van bevlogen collega's. 

Als leerkracht krijg je bij ons de ruimte om te leren en jezelf op jouw manier te blijven ontwikkelen. Daar horen goede arbeidsvoorwaarden bij, met als basis de CAO Primair Onderwijs. Je salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring ingeschaald. Verder kan je rekenen op:

 • Goede begeleiding en ondersteuning voor (startende) leerkrachten vanuit school en stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel (OOadA);

 • Toelage voor Amsterdamse leraren in het onderwijs;

 • Georganiseerde teamevenementen als een volleybaltoernooi of een pub quiz, vanuit zowel de stichting als school;

 • Betrokken, actieve ouders binnen een diverse schoolpopulatie;

 • De school ligt in de Rivierenbuurt vlakbij metro/ treinstation RAI en A10 en is daarmee goed bereikbaar. Indien nodig is een parkeervergunning mogelijk;

 • Aanvullende reiskostenvergoeding;

 • Fiscale voordelen zoals een fietsplan, sportabonnement, laptop, vakbondscontributie en studie.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je kan goed in teamverband werken;

 • Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid;

 • Jij bent een betrokken gesprekspartner voor ouders;

 • Je neemt je verantwoordelijkheid en werkt graag aan je eigen ontwikkeling.

Solliciteren

Past onze school helemaal bij jou? Kom ons team versterken en reageer via de onderstaande sollicitatieknop. Kijk voor meer informatie over de school op onze website en op Instagram

Heb je vragen over de functie neem dan contact op met Nienke Pepers-Hohmann. E: directie@dongeschool.nl | T: 020-6641288.